Ajankohtaista

KUUSAMON NÄYTTÄMÖN AJANKOHTAISIA KUULUMISIA

 

Kuusamon Näyttämön johtokunta piti 16. tammikuuta järjestäytymiskokouksensa. 

Puheenjohtajana jatkaa syyskokouksessa tehtävään valittu Harri Laurila. Varapuheenjohtajaksi valittiin Heikki Siikaluoma, sihteeriksi  ja rahastonhoitajaksi valittiin Esa Tikkanen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Mia Eksymä, Elina Latva-Kurikka, Tiina Koskela-Janhunen, Tiina Ronkainen-Määttä, Riitta Vilppola, Sakari Siikaluoma, Sinikka Siikaluoma  ja Teresa Savolainen. Johtokunta kokoontuu kerran kuussa.

Kuusamon Näyttämö sai Helikummun katetun kesäteatteriareenan investointihankkeeseen rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta ja sen turvin katsomo on saatu katettua vuoden 2021 aikana. Ilolla voimme siten tiedoksi antaa, että kesäteatterissa 2022 ollaan uudella katetulla kesäteatteriareenalla Havutiellä!!!

Uuden teatterin avajaisnäytöksenä nähdään Heikki Salon kirjoittama musiikkinäytelmä 506 ikkunaa. 506 ikkunaa on musiikkikomedia, joka on hassunhauska tarina kerrostalon asukkaista, jotka kaikki etsivät rakkautta. Komediallinen viritys syntyy tarinan väärinkäsityksistä, ja roolihahmojen karikatyyreiksi viritetyistä tulkinnoista. Näytelmässä kuullaan mm. Miljoonasateen kappaleita liveyhtyeen säestämä.

Näytelmän ohjaajana toimii Hannele “Taiska” Kauppinen. Tuottajana Mia Eksymä ja ohjaajan assistenttina Teresa Savolainen. Näytelmän harjoitukset alkavat maaliskuussa, kun ohjaaja saapuu pitämään teatterikoulutusta jäsenistölle. Lisätietoja koulutuksesta tulee ihan lähiaikoina. Harjoituskausi alkaa siis pikkuhiljaa ja  jatkuu koko kevään ja alkukesän aina ensi-iltaan saakka. Näytelmän ensi-ilta on pe 8.7.2022 klo 18.00.

Syksyllä 2022 nähdään David Tristramin kirjoittama näytelmä Henryn ja Alicen salaiset elämät, jossa pääosissa ovat  Sakari Siikaluoma ja Eeva-Kaarina Jäkäläniemi. Ohjaajana toimii Merja Danso ja tuottajana Silja Mustonen. Esitykset Kuusamo-opiston teatterisalissa.

Pienohjelmaryhmä (PORY)  jatkaa toimintaansa vuoden 2022 aikana. PORY valmistaa mm. pikkujouluohjelmaa, sketsejä ja pienoisnäytelmiä tms. pienohjelmia. Merja Danso toimii ryhmän vetäjänä ja ohjaajana.